Metalne spojnice

Napravite Vaš plastenik vrlo lako i jednostvno uz pomoć spojnica i polu spojnica za konstrukciju plastenika. Ovom metodom je konstrukcija plastenika montažno – demontažnog tipa. Spojice služe za spajanje lukova sa horizontalama a poluspojnice služe za spajanje početnog/krajnjeg luka sa horizontalama. Konstrukcija plastenika ovakvim spojnicama je daleko čvršća i izdržljivija na vetrove od plastičnih spojnica ili žičanih spojnica.

Metalne spojnice služe za konstrukciju plastenika bilo da se radi o metalnoj ili plastičnoj konstrukciji. Postoje polu spojnice koje služe za završne lukove (prvi i poslednji luk plastenika) i spojnice za ostale lukove. I spojnice i polu spojnice su izrađene od čeličnog lima 1,5mm i zaštićene su cinkovanjem.Dimenzije spojnica su (82 x 82 x 1,5)mm a polu spojnica (82 x 50 x 1,5)mm i sastavljene su iz dva dela a isporučuju se sa kompletom zavrtnjeva i matica (4 zavrtnja i 4 matice – M8). Izrađuju se za metalne ili plastične okrugle cevi dimenzija:
1/2” (cola) – 21.3mm
3/4” (cola) – 26.9mm
1” (col) – 33.7mm
5/4” (cola) – 42mm

Ako je Vaša konstrukcija plastenika od cevi različitog dijametra, npr. lukovi od 3/4” (cola) a horizontale od 1” (cola), možemo vam isporučiti i takvu kombinaciju delova spojnica i polu spojnica.

Ukoliko niste sigurni kako da izračunate potrebnu količinu spojnica i poluspojnica za vaš plastenik, objasnićemo vam na primeru: Konstrukcija vašeg plastenika ima 12 lukova i 3 horizontala koje povezuju lukove. Potrebna količina poluspojnica (završnih spojnica) je 3×2=6 komada jer se one koriste za prvi i zadnji luk. Ostaju nam još 10 lukova izmedju pa je potrebna količina spojnica 10×3=30 komada. Ukoliko su prečnici cevi lukova i horizontala različiti, nema problema, samo nam javite dimenzije i spakovaćemo vam takav tip spojnice.

NDM Solution
office@ndmsolution.com